Världens största hundraser

Världens största hundraser

Världens största hundraser – Alla människor föredrar olika hundraser, det kan handla om vilken man tycker är sötast eller har speciella minnen till. Men det är också att viktigt att man väljer en ras man kan hantera och som passar in i ens livsstil.

Om du är ute efter en gigantisk bästa vän så borde du verkligen ta och läsa vidare, här nedan listar vi nämligen världens största hundraser.

1. Grand Danois

Grand Danois är den största hundrasen i hela världen. Denna ras är framförallt känd för sin pålitlighet, sitt tålamod och självklart för deras otroliga storlek. Andra stora hundar är ingenting i jämförelse med den vänliga rasen Grand Danois.

Detta är en mycket kärleksfull ras som älskar att röra på sig och följa med på familjens utomhusaktiviteter. Rasen har sitt ursprung i Tyskland och en tik kan bli upp till 70-80 centimeter i mankhöjd, och en hane blir kring 76-86 centimeter.

2. Irländsk varghund

Den Irländska varghunden blir placerad på en andraplats på denna lista. Detta är en väldigt mogen hund som är känd för sin snabbhet och sin skarpa syn. Honorna har en mankhöjd på minst 71 centimeter och hanarna har en mankhöjd på minst 76 centimeter. Hundarna har använts till hetsjakt sen lång tid tillbaka och deras päls är väldigt sträv som ger dem ett bra skydd mot väder och  vind.

3. Mastiff

Detta är absolut inte den längsta hunden men de är en av de massivaste hundarna som finns. De är väldigt snälla och försiktiga och de är framförallt kända efter deras stora mörka ansikte och deras maffiga kroppar.

Det är en väldigt kraftig ras som använts i kamper mot tigrar, björnar och lejon förr i tiden. Vanligaste vikten för hanar brukar ligga runt 90-110 kilo, men vissa kan även väga så mycket som 120 kilo. Den vanligaste vikten för tikar brukar ligga på 75- 90 kilo.

4. Sankt Bernhard

Denna kända hundras som många starkt förknippar med en räddningshund har en stor massiv kropp, ett bra luktsinne och en otroligt styrka. De är väldigt lugna och avslappnande, och en pålitlig hund som älskar människor. Mankhöjden hos dessa hundar kan variera men vanligtvis brukar hanar bli 70-75 centimeter och tikar mellan 65-70 centimeter.

5. Cane Corso

Denna hundras är väldigt lugn, tyst och självklart stora! Utöver det är de även väldigt uppmärksamma och stabila med en hel del vaktinstinkt och anses vara perfekta jakthundar. Denna hundras kan bli hela 70 centimeter i mankhöjd och kan väga upp emot 54 kilo.

6. Leonberger

Hundrasen Leonberger har sitt ursprung i Tyskland och är väldigt tålmodiga, vänliga och eleganta. Detta är en populär hundras bland många familjer. Men deras vänlighet ska förväxlas med passivitet. Dessa hundar jobbar väldigt hårt med kroppen och fungerar perfekt som jakthundar. Den vanligaste mankhöjden för hanar är hela 72-80 centimeter och för tikar ligger samma höjd på 65-76 centimeter.

7. Skotsk Hjorthund

Detta är en mycket sällsynt hundras och är en av de längsta hundraserna som existerar. Den skotska hjorthunden har en god uthållighet, styrka och snabbhet och med rätt uppfostran är detta en väldigt vänlig och mild ras. Mankhöjden kan variera men vanligast för hanar är 76 centimeter och för tikar kring 71 centimeter.

8. Newfoundlandshund

Även detta är en hundras som är populär bland många barnfamiljer och det på grund av deras vänliga och milda personlighet. Det är en riktigt stor och massiv hund men trots det är den fortfarande väldigt smidig. Mankhöjden för hanar brukar ligga på 71 centimeter och för tikar är samma höjd omkring 66 centimeter.